شکلات تلخ

در واقع نام درخت کاکائو در زبان یونانی به مفهوم «غذای خدایان» و در اعتقاد آنان این درخت نشانه «سلامت و قدرت» بود. سرخپوستان آمریکا پودر کاکائو را با شیره انگور یا عسل می‌آمیختند و با آن نوشیدنی لذیذی می‌ساختند. بعدها اروپاییان برای درمان برخی از بیماری‌ها آن را به کار می‌بردند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تا انتهای قرن ۱۷ میلادی، شکلات یا کاکائو، ماده غذایی گران‌قیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده می‌نمودند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس به شمار می رود و مردم از دانه‌های کاکائو به جای پول استفاده می‌نمودند. اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه می‌کردند. در قرن ۱۶ کاکائو به اروپا رفت و نخستین فروشگاه شکلات فروشی لندن توسط یک مرد فرانسوی گشایش یافت اما شکلات مغزدار، داستان خود را دارد؛ یک‌ دفعه هنگامی‌که دوک پراسلین در تدارک یک مهمانی بزرگ به سر می‌برد، یک پسر بچه شیطان، پنهان از چشم آشپز، مشتی بادام در ظرف آردها ریخت. هرچند آن روز گوش پسربچه کشیده شد اما دسر مخصوص بادام به مذاق مهمانان دوک، خوش آمد. از آن پس، شکلات‌های مغزدار، تغییرات بسیاری یافت و شیطنت آن پسربچه گمنام موجب شد نام دوک در نام اختصاری این شکلات‌ها به نام (پرالین) برای همیشه ثبت گردد. در سال ۱۸۲۸، هلندی‌ها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانه‌های کاکائو گرفته می‌شد و از آن «کره کاکائو» تهیه می‌گردید و از باقی‌مانده آن نیز «پودر کاکائو» تهیه می‌شد.توجه داشته باشید که جوزف‌فرای اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷ میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی‌ پایین بیاید به چربی کاکائو، چربی‌های دیگری هم افزود. پس از شکلات‌های مغزدار در قرن نوزدهم، نخستین شکلات‌های شیری در سوییس ساخته شد. شکلات‌هایی که مدتی بعد مشخص شد بیشتر به مذاق ساکنان اروپای‌ شرقی خوش می‌آید. اسپانیا قدیمی ترین سرزمین شکلات است. پس از آن آلمان به عنوان سرآمد مصرف شکلات قرار گرفت که آمریکا، فرانسه و بریتانیا در پشت سر آن قرار می‌گرفتند.

 

شکلات تلخ در بارداری

در واقع در گذشته تصور می‌شد که شکلات برای سلامت انسان مضر است اما گزارش‌ها و تحقیقات اخیر نشان می‌دهد شکلات نه تنها برای سلامت بد نیست، بلکه در مواردی برای بیماری‌های قلبی و دیگر بیماری‌ها هم مفیدو موثر است. در واقع تحقیقات دانشمندان کانادایی نشان می‌دهد افرادی که در طول هفته شکلات کاکائوی تلخ مصرف می‌کنند کمتر در معرض خطر سکته و مرگ ناشی از سکته قرار خواهند داشت. مطالعه روی ۵۰ هزار داوطلب نشان داده است افرادی که در طول هفته کاکائوی تلخ مصرف می‌کنند ۲۲ درصد کمتر از دیگر افراد در معرض خطر سکته قرار دارند و افرادی که دچار این اختلال شده‌اند، اما شکلات مصرف می‌ نمایند ۴۶ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر مرگ ناشی از سکته قرار دارند. قابل ذکر است که محققان دانشگاه تورنتو دلیل این پدیده را وجود مقادیر زیادی آنتی‌اکسید فلاونویید در شکلات کاکائوی تلخ می‌دانند. مطالعه‌ دیگری نیز نشان داد ۱۱۶۹ نفر که در هفته ۵۰ گرم کاکائو میل می کنند ۴۶درصد کمتر از افرادی که این شکلات را نمی‌خوردند در معرض خطر مرگ ناشی از سکته قرار دارند. با این وجود به دلیل این‌ که مصرف بیش از حد شکلات می‌تواند منجر به چاقی در افراد شود و چاقی نیز یکی از عوامل تهدیدکننده سلامتی به حساب می آِید دانشمندان قصد دارندجالب است بدانید که مطالعات بیشتری را به منظور رد یا اثبات تاثیر آن روی بروز سکته انجام دهند. همچنین نتایج یک تحقیق جدید دیگر نشان می‌دهد کاکائوی تلخ از پوست در برابر تاثیرات پیرکننده نور خورشید محافظت می‌نماید. دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند اثرات نور خورشید که می‌تواند باعث ایجاد چین و چروک و پیری در پوست شود، با مصرف کاکائوی تلخ کم می شود.. د رواقع دانشمندان هم چنین تاکید کردند، مصرف روزانه کاکائوی تلخ خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز کاهش می‌دهد. در این گزارش تاکید شده است که تاثیرات فوق فقط مربوط به کاکائوی تلخ می‌شود، نه کاکائوی معمولی. بنابراین باید در مصرف شکلات اعتدال را رعایت کرد زیرا مصرف بیش از اندازه شکلات نیز می‌تواند مشکل به وجود آورد.